Η ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων (Ν. Τρικάλων) παρέχει στον επισκέπτη πολλές εναλλακτικές επιλογές.
Ο επισκέπτης μπορεί να οργανώσει την εκδρομή του  στα Μετέωρα και ταυτόχρονα να επισκεφτεί αρκετά αξιοθέατα.
Μερικές αναφορές υπάρχουν παρακάτω αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερα.
Σας περιμένω να τα δούμε από κοντά!

Βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας και πρόκειται για ένα κέντρο όπου πραγματοποιούνται (τρισδιάστατες) προβολές σχετικά με τα Μετέωρα.

Είναι ένας ωραίος τρόπος να αρχίσει ή να κλείσει η εκδρομή στα Μετέωρα, χωρίς φυσικά να υποκαθιστά την ξενάγηση και επι τόπου επίσκεψη στα μοναστήρια και τους βράχους.

Βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας και έχει εκπαιδευτικό και πολιτιστικό προσανατολισμό.

Στο μουσείο εκτίθενται μοναδικές συλλογές σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα.

Βρίσκεται στο Καστράκι , στεγάζεται στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου του Καστρακίου και παρουσιάζει την διαμόρφωση, από γεωλογική σκοπιά, των Μετεώρων

Για πληροφορίες σχετικά με ωράρια και εισιτήρια, όπου υπάρχουν, επικοινωνηστε μαζι μας.

Βρίσκεται στην Καλαμπάκα και πρόκειται για ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο , ήταν ο καθεδρικός ναός της επισκοπής Σταγών.

Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη και εκτός από το εσωτερικό του ναού, θα εντυπωσιάσει και η θέα που προσφέρει.

Ο αρχαιολογικός χώρος στο σπήλαιο της Θεόπετρας βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Καλαμπάκας.

Αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά αξιοθέατα της Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα προϊστορικό σπήλαιο που κατοικήθηκε στην παλαιολιθική εποχή.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον μια επίσκεψη στο σπήλαιο, το οποίο δυστυχώς παραμένει κλειστό, μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Κοντά στο σπήλαιο λειτουργεί και μουσείο, που φιλοξενεί τα ευρήματα των ανασκαφών. Το μουσείο είναι επισκέψιμο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή .

Για όποιον επισκεφτεί τα Μετέωρα και εχει χρόνο στην διάθεση του, αξίζει να αφιερώσει κάποιο χρόνο και στην πόλη των Τρικάλων.

Το στολίδι της πόλης είναι ο ποταμός Ληθαίος , ο οποίος διασχίζει το κέντρο και δημιουργεί ένα πνεύμονα πρασίνου. Στις όχθες του Ληθαίου λέγεται πως γεννήθηκε ο Ασκληπιός , άγαλμα του οποίου στέκεται σε μια απο τις γέφυρες.

Η παλιά πόλη, η συνοικία Βαρούσι με τα παλιά αρχοντικά, η περιοχή Μανάβικα με τα όμορφα ταβερνάκια, το φρούριο της πόλης με το χαρακτηριστικό ρολόι και το τζαμί του Οσμαν Σαχ είναι μερικοί από τους λόγους για μια βόλτα στα Τρίκαλα.

Επίσης αξίζει μια επίσκεψη ο Μύλος Ματσόπουλος, το μέρος που μετατρέπεται τα Χριστούγεννα στον Μύλο των Ξωτικών.
Το 2017 ο Μύλος εγκαινιάστηκε ως βιομηχανικό μουσείο και αποτελεί ένα μοναδικό στην Ελλάδα επισκέψιμο μνημείο.
Στην πόλη υπάρχουν και άλλα μουσεία, όπως αυτό του Βασίλη Τσιτσάνη , το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Μουσικής Ιστορίας και αρκετά ακόμη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα Τρίκαλα ή αν σας ενδιαφέρει να συμπεριλάβουμε στην ξενάγησή σας και τμήμα της πόλης, επικοινωνήστε μαζί μας και θα οργανώσουμε μια εκδρομή στην πανέμορφη αυτή πόλη.

Scroll to Top